Rakkauden vastaanottaminen – kolme sanaa Rakastetulle

Tämä blogi on julkaistu Viisas Elämä -sivustolla 21.8.2018

***

Feminiinisen energian yksi symboli on malja. Kuten maljan muoto kertoo, se yhdistää sisäisen ja ulkoisen, ylhäällä ja alhaalla olevan. Feminiininen energia on vastaanottavaa. Se on kuin tuo malja, joka täyttyy rakkaudesta ja näin tehdessään virrattaa sitä myös vastavuoroisesti ympärilleen. Jotta tämä tapahtuu, on energian vaihduttava eli antamisen ja vastaanottamisen on oltava tasapainossa ja jatkuvassa liikkeessä. Ilman vastaanottamista malja vähitellen tyhjenee ja menettää elinvoimansa. Silloin feminiininen puoli meissä ei pysty kukkimaan, luomaan ja synnyttämään uutta elämän runsautta.

Monesti antaminen on kuitenkin helpompaa kuin vastaanottaminen. On helpompaa rakastaa toista kuin itseä. Rakkaudellisten tekojen tekeminen, hoivaaminen ja kantaminen voi olla itsestäänselvyys, mutta samalla sitä voi olla lähes mahdoton sallia itselleen. Vastaanottaminen voi tuntua itsekkäältä tai saada aikaan syyllisyyden tai velassa olemisen tunnetta. Omien tarpeiden täyttämiseen voi liittyä häpeän tunnetta tai pelkoa riippuvuudesta. Kuitenkin yhtä tärkeää kuin rakastaa, on olla Rakastettu. Jotta todella voi antaa ja vaikuttaa maailmaan, on tehtävä tilaa myös tälle feminiinisen energian laadulle; olla kuin se avoin malja, joka vastaanottaa antautuen ja luottamuksella.

Toinen ihminen ei voi täyttää meitä rakkaudella, tehdä meitä ehjäksi, eikä antaa meille mitään, mikä ei ole ensin tullut näkyväksi sisällämme. Jälleen vanha viisaus nostaa päätään: niin sisällä kuin ulkona. Se mitä on sisällämme, se saa muodon ulkopuolellamme. Siksi emme voi rakastaa toista ihmistä enempää kuin mitä rakastamme itseämme. Rakkauden antamisessa ja vastaanottamisessa ei ole myöskään kyse vain ihmisten välisistä suhteista. Ennen kaikkea rakkauden voi kokea itsessä, omassa sisimmässä olevana voimana ja valona. Rakkauden voi kokea sisäisenä yhteytenä johonkin suurempaan ja tuon suuremman johdatuksena ja armona. Silti ihmisenä tarvitsemme toisiamme, olemaan peilejä tuolle rakkaudelle ja sen esteille, tekemään rakkauden näkyväksi sekä jakamaan ja kokemaan rakkautta koko olemuksellamme – sisäisen kokemuksen lisäksi myös nahkaisena ihmisolentona. Sen lisäksi, että annamme jonkin suuremman täyttää meidät rakkaudella tuntemalla tunteita kuten ilo, rauha ja onnellisuus, on tärkeää osata ottaa vastaan myös ympärillä olevan elämän runsauden, kauneuden ja hyvyyden, kuten toisen ihmisen välittämisen, rakastavat sanat ja kosketuksen.

Otatko sinä vastaan elämän runsauden ja rakkauden, sen monessa muodossa? Vaikka vastaamme tähän kyllä, yleensä jokin sisällämme pelkää vastaanottaa. Se nimittäin tarkoittaa rohkeutta avata oma sydän. Se kysyy rohkeutta olla auki inhimillisistä peloista, pettymyksistä ja satutetuksi tulemisen kokemuksistakin huolimatta. Siksi kolme tärkeää sanaa Rakastetulle ovat: antautuminen, luottamus ja tahto.

Antautuminen

Antautuminen kysyy rohkeutta, koska se tarkoittaa ohjaksista irtipäästämistä, kontrollin sivuun laittamista ja uskallusta kohdata tuntematon; antautua sille mitä ei voi tietää. Antautuminen on uskallusta avata sydän. Se on sitä, että laskee alas muurit, turhat roolit ja suojat. Se on näkyväksi tulemista. Uskallusta antautua ilman vastustelua ja vaatimista. Se ei tapahdu yhdessä hetkessä, vaan läpinäkyväksi tuleminen vaatii pitkän tien kulkemista, prosessia, jonka myötä kuorii vähitellen kerroksiaan ja luo nahkojaan. Se vaatii sisäistä työtä, itsetuntemuksen syventämistä, varjojen kohtaamista, rajojen selkeyttämistä ja sisäisen voiman vahvistamista. Mutta Rakastettu on valmis tekemään tämän työn. Rakastettu antautuu yhä uudelleen, koska jokin hänen sisällään tietää, että vain avautumalla ja antautumalla voi kokea rakkauden upean syvyyden. Antautuminen on myös sitä, ettei varmistele tai valikoi millaista rakkautta haluaa ottaa vastaan, milloin, missä muodossa, minkä tai kenen kautta. Rakastettu ei kiellä rakkauden monenlaisia ilmenemismuotoja, vaan antautuu rakkaudelle ja opettelee ottamaan sen vastaan sellaisena kuin se elämässä kullakin hetkellä näyttäytyy.

Miten sinä voit tänään antautua, avautua tai tulla näkyvämmäksi?

Luottamus

Antautuakseen Rakastettu tarvitsee luottamusta, joka pitää maljassa olevan veden virtaavana ja raikkaana. Luottamus mahdollistaa tasapainoisen energian myös ihmisten ja asioiden välillä, koska luottamus rakentaa siltoja. Ilman luottamusta syntyy muureja. Jos ei ole luottamusta, antaminen ja vastaanottaminen ei voi tapahtua. Tämä on helpompi ymmärtää kahden ihmisen välillä, mutta yhtä lailla se toteutuu suhteessa johonkin suurempaan, koko elämään. Voit olla myös elämän Rakastettu. Maailmankaikkeus antaa kaikkea sitä mitä pyydät, mutta sinun täytyy myöskin luottaa siihen, että saat sen mitä pyydät. Tosin on hyvä muistaa, että rakkaudenkin vastaanottaminen voi tapahtua aivan toisella tavalla tai toisessa muodossa kuin kuvittelet tai odotat. Luota, että saat sitä mitä tarvitset, et sitä mitä haluat. Tietysti aina on olemassa riski, että kun avaamme sydämen ja antaudumme vastaanottamaan, niin tulemmekin satutetuiksi tai rikotuiksi. Luottamalla voi kuitenkin saada kokemuksen siitä, että mikään todellinen ei koskaan katoa tai rikkoudu. Itsetuntemuksen, erottelukyvyn ja omien rajojen selkiytymisen kautta voi oivaltaa, että lopulta kuitenkin vain itse voi antaa jotain itsestään pois. Rakkaus itsessään ei vie mitään pois. Rakkaus ei tee vaihtokauppoja, eikä vaadi mitään takaisin. Rakkaus vain vahvistaa sitä mikä jo on, sitä mikä on totta ja totuudellista.

Kysy itseltäsi mikä vielä estää luottamustasi? Mitä voit tehdä muuttaaksesi sitä, jo tänään?

Tahto

Tässä yhteydessä tahtominen on sitoutumista rakkauteen. Vastaanottaminen vaatii sen, että on myös itse valmis valitsemaan rakkauden. Tahtominen on voimaa, joka vetää puoleensa. Tahto antaa luvan vastaanottamiselle. Siinä missä maskuliininen energia on tekoja ja aktiivista työntövoimaa, on feminiininen magneettista energiaa, joka vetää puoleensa pelkällä olemassaolollaan. Kun tahtoo ja valitsee rakkauden, silloin myös vetää puoleensa sen mukaista energiaa. Tällöin maljalla on lupa täyttyä. Elämän varrelle mahtuu rikkirepiviä, rakkautta horjuttavia kokemuksia, jotka jättävät jäljet ja arvet. Siitäkin huolimatta voi tahtoa. Vaikka on tullut satutetuksi ja rikotuksi, siltikin voi valita rakkauden. Kun elämä tuo eteen haasteita, epäilystä, epäoikeudenmukaisuutta, petturuutta ja pelkoja, on entistä tärkeämpää sitoutua rakkauteen. Kokemuksen kautta voi huomata, että se tuo mukanaan sisäistä rauhaa. Tahtominen vahvistaa ja selkeyttää omaa tietä. Rakkauden valitseminen palautta kaiken kaaoksenkin keskellä olevaan keskikohtaan, josta löytyy aina seuraava askel eteenpäin. Tahtominen on haavoitetun soturin ja soturittaren voimaa, jolla nousemme ylös yhä uudelleen, jotta voimme jatkaa matkaa, oppia ja oivaltaa uusia ulottuvuuksia ja elämän syvyyttä. Rakkaus nostaa aina ylös, kun vain valitsee ojentaa sille käden. Vastaanotatko sen?

Missä voit nyt valita rakkauden pelon sijaan?

Sinä olet jo Rakastettu, mutta sallitko sen itsellesi?

Katja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s